Kleuren

Kleuren

Op deze pagina zijn alle kleuren van de bordercollie te zien. Daarvoor zijn voorbeeld foto’s gebruikt van honden uit andere kennels. Voor alle foto’s is (zo mogelijk) toestemming gevraagd. Alle honden die hier te zien zijn hebben en stamboom en zijn dus niet gekruist met andere rassen (waardoor aparte kleuren kunnen ontstaan). Voor meer informatie over de honden op de foto kunt u op hun namen klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van de eigenaar of fokker van de hond.

Wanneer er staat dat een hond in ieder geval drager van een kleur moet zijn, dan houdt dat in dat hij/zij de kleur of moet dragen of zelf moet zijn. 

Zwart wit en Blue Merle
Zwart-Wit-1Zwart-Wit-DriekleurBlue-MerleBlue-Merle-Driekleur

Bruin wit en Red Merle
Bruin-WitBruin-Wit-DriekleurRed-MerleRed-Merle-Driekleur

Blauw wit
Blauw-witBlauw-Wit-Driekleur

Slate Merle
Slate-MerleSlate-Merle-Driekleur

Lilac
Lilac-WitLilac-Wit-DriekleurLilac-MerleLilac-Merle-Driekleur

Australisch rood en Brindle
Australisch-Rood Brindle-Wizzle-en-Wish

Zadel patroon
Zwart-Wit-Zadel Bruin-Wit-Zadel

Sable, Seal en Mottled
Sable Seal Mottled

 


Alle tekst op deze pagina is geschreven door Suzanne v.d. Kraan en is gebaseerd op een heleboel googlewerk.
Daarbij is een groot aantal websites gebruikt om na te gaan of alles klopt (er is ook naar de genetische eigenschappen van de kleuren gekeken). Mocht u nou toch een fout vinden, laat dat dan alstublieft even weten zodat het recht gezet kan worden. Alle foto’s (met uitzondering van die van From Let’s Border hondjes) zijn niet van ons! U kunt op de links die er naast/onder staan klikken voor meer info over de desbetreffende hond. Voor vragen of opmerkingen kunt u e-mailen naar 
info@fromletsborder.nl