Seal

Deze kleur komt maar heel weinig voor. Het is me dan ook niet bekend uit welke combinaties deze pups geboren kunnen worden.

Seal
Op de foto: Bryning Goldfinch

De honden met deze aftekening zijn eigenlijk sable, maar hebben niet alle genen die nodig zijn om het echt tot uiting te brengen. Er ontstaat daardoor een soort “verborgen” sable dat wel doorschemert, waardoor de hond niet zwart wit is, maar wat ook niet helemaal doorzet waardoor de hond ook geen echte sable is. Vaak ogen de honden op oudere leeftijd wel gewoon zwart wit maar hebben bij de geboorte een bruine gloed over hun vacht. Seal is dus het duidelijkst te zien bij pups en jonge honden, daarna vervaagd het een beetje en overheerst het zwart zo dat je of heel goed moet kijken of het echt niet meer ziet.

Hieronder een serie foto’s van Bryning Goldfinch, een seal teefje waarbij goed te zien is hoe deze kleur zich ontwikkelt.
Seal-Wren

LET OP! Er zijn ook mensen die beweren dat hun hond ’s zomers een bruine gloed heeft. Dit is niet het zelfde als de kleur seal. Vaak als je de honden die alleen ’s zomers een bruine gloed hebben even een flinke borstelbeurt geeft is het meeste bruin weer weg. Wanneer de honden met een (deels) zwarte vacht in de rui zijn verkleurt de dode vacht naar bruin.