Wie zijn wij?


Ik ben Lette de Bruine en woon sinds 2003 in Hellevoetsluis. De liefde voor honden (dieren) was er bij mij al vroeg bij, al vanaf dat ik klein ben was ik helemaal verzot op alle dieren maar vooral honden. In 1996 kreeg ik dan ook mijn eerste hond Bobby. Met hem heb ik ook flink getraind op toen mijn manier. Op dat moment was ik ook aan het leren voor Para veterinair en dierverzorging.

Toen ik in 1999 ging samenwonen heb ik Bobby helaas thuis achter gelaten. In 2001 kwam Socks in beeld en toen kwam ook de liefde voor de Border collie. In 2003 kwam ik het nest tegen waar Tess bij zat, ik zou eigenlijk voor een zwart wit teefje gaan maar ik werd op slag verliefd op haar. En met Tess kwam eindelijk een droom uit wat een geweldig meisje is het. In 2004 kwam Dani erbij, een pure showlijn helaas bleek toen ze 3 maanden was dat ze zware HD en reuma had inmiddels is ze op 8-jarige leeftijd ingeslapen.

In 2005 hadden we besloten dat we toch wel wilden gaan proberen om een nestje te gaan fokken met Tess, na alle testen te doen en op zoek te gaan naar een geschikte reu was het in 2006 dan zover. Uit dat 1e nest hebben we Ginger aangehouden. Vanaf dat moment is ook de gekte begonnen van de dogfrisbee, voor die tijd had ik nog niet echt een sport gevonden die ik echt zelf helemaal geweldig vond. We zijn in 2007 met vrienden naar het EK in Polen geweest. Toen is ook het idee ontstaan om een eigen Dogfrisbeeteam op te zetten. Sindsdien is het dan ook allemaal officieel, Dogfrisbeeteam The Flying Freaks is geboren.

En in januari 2008 is onze volgende frisbeetelg (Rocking Leilani) en de 2e generatie FromLetsBorders geboren. Ook in 2008 werd gelijk het 3e FLB nest geboren en daaruit heb ik Phoebe aangehouden

Sinds februari 2009 had ik een relatie met Eric, we hebben elkaar leren kennen via de frisbee. Na 6 mooie jaren kwam daar helaas heel abrupt een einde aan. Van het ene op het andere moment was hij er gewoon niet meer, met Eric heb ik From Let’s Border echt op de kaart gezet ook hebben we samen destijds ons team The Flying Freaks opgezet.

Sinds juli 2009 is ons familie uitgebreid met Meggy, een blauw-driekleur teefje. Ze komt bij de kennel Can’t Fight The Moonlight vandaan. Ze heeft ons 3 prachtige nestjes gegeven maar omdat het niet boterde met Yuna hebben we haar helaas moet herplaatsen

Op 1 juni 2010 is het 4e nest van de kennel geboren: Ginger x Arrigo daar uit hebben we Yuna aan gehouden. En sinds eind 2010 is de roedel uitgebreid met een pracht meisje uit de combi Leilani x Chip (Kida). Helaas heeft Kida niet lang mogen leven door een ongeluk hebben we haar moeten laten inslapen.

In 2012 kwamen Muttley en Fly de kennel uitbreiden, beide geweldige werklijnen uit Wales. Met Muttley hebben we een aantal geweldige nestje gekregen in combi met onze dames. Met Yuna hebben we Angie kunnen aanhouden, maar ook met haar zus Amy hebben wij de mogelijkheid gekregen om een nestje te fokken. En met Phoebe hebben we een geweldige knul kunnen aanhouden Harley (maar daarover meer bij Erik) en toen absoluut niet verwacht kregen we de kans om met Leilani nog 1 nest te doen (nou ja de vrienden waar Leilani woont) en daaruit hebben we Hazel aangehouden (voor mij is zij de ultieme border collie).

Na een rustig jaartje voor de kennel maar een erg hectisch jaar voor mij is de kennel uitgebreid met nog een geweldig meisje met een stamboom waar je u tegen zegt. Jet is een top hondje bij de schapen en daar zullen we ons dan ook volledig op storten.

Na een hectische periode vlak na Eric zijn dood kwam Erik eigenlijk heel onverwachts op mijn pad. Ok ik kende hem al veel langer maar nooit op zo’n manier. Nu wonen we samen en hebben heel veel mooie plannen voor de toekomst.


Hoi allemaal,
Mijn naam is Erik Bontenbal en pas sinds januari 2012 echt helemaal gek van border collies. Ik ging mee om te kijken naar Troy, op dat moment het laatst overgebleven puppy uit het nest van Ginger en Chip (geboren 20-11-11). Met Troy heb ik ook gehoorzaamheidscursussen gelopen, en dankzij hem heb ik ontdekt hoe geweldig border collies zijn.

Lang heb ik nagedacht of ik ooit een eigen border collie zou nemen. Tot op een gegeven moment op Facebook stond dat Harley, uit het nest van Phoebe en Mutley (geboren 17-08-13), terug was gekomen van een gezin waar hij niet goed op z’n plek bleek te zijn. Na lang twijfelen (toch zeker 2 minuten…) ben ik in de auto gestapt om naar Hellevoetsluis te rijden om te zien of Harley en ik een klik hadden. En een klik hadden we zeker. Zelden had ik zo’n mooie border collie gezien, afkomstig van geweldige ouderhonden met een fantastisch karakter. Nog een beetje aangeslagen van zijn vertrek bij z’n eerste gezin en aan het wennen bij Lette en Eric, voelden Harley en ik beiden dat we beste vrienden zouden worden. Hoe ondeugend hij soms ook kan zijn (met name door zijn gebrekkige socialisatie in de eerste maanden van z’n leven), Harley is en blijft een geweldig hond. Gekscherend, en tot grote irritatie van sommigen, noem ik Harley regelmatig mijn ‘kleine grote puppy’.

Dankzij Harley werd het contact met Lette, Eric en de Flying Freaks intensiever en mocht ik me onderdeel noemen van een leuke en hechte vriendengroep. Na het plotselinge overlijden van Eric en de tijd die daarna volgde ontstond er een bijzondere klik tussen Lette en mij die ik van te voren nooit voor mogelijk had gehouden. Inmiddels zijn Harley en ik “herplaatst” en wonen we samen met Lette en de rest van de roedel honden.